Derfor hedder det en jydekrog

oprettet d. under Det sjove hjørne

Derfor hedder det en jydekrog

Det er ikke uden grund at et slang for anhængertræk er jydekrog. En statistik fra De Danske Bilimportører har nemlig i en statistik fra 2013 påvist at der er monteret jydekrog på 25-30 % af indregistrerede biler i første halvdel af 2013.
Sammenligner man med Bornholm, København og Nordsjælland er der derimod kun 10 – 15 % af alle biler, registreret i starten af 2013 som har monteret en registreret jydekrog.

Disse tal beviser helt tydeligt at det ikke er uden grund at betegnelsen jydekrog har vundet indpas.
Ser man samlet på bilparken i Danmark er der registreret jydekrog på 50 – 60 % af bilerne i region Nordjylland, og hele 50 – 60 procent af bilerne i region Sydjylland.

Hvis man kigger lidt på tallene kan man jo overveje hvorfor så mange jyder har en jydekrog monteret, men mit bedste bud, er at f.eks. en stor del af københavnerne bor i storbyen og derved ikke har behov for jydekrogen – ellers køber de mindre by venlige biler, som ikke kan godkendes til at få en jydekrog monteret.

Kommenter gerne - Hvorfor tror du det hedder en jydekrog?


Kommentar(er) 1

  • Mathias
    Mathias

    Statistikkerne jo ikke! Så eftersom procentdelen af folk som har et anhængertræk er så stor, så må jyderne også gerne få den opkaldt efter sig. Og det er sjovt, også fordi Jydekrog bare ligger bedre i munden end anhængertræk. Kort men god artikel, tak. Mvh Mathias

    Svar

Skriv din kommentar