Kontrollér din trailer inden kørsel

For både din egen og andres sikkerhed bør du altid kontrollere din trailer inden du begiver dig ud på vejene med den.

Tilkobling til bilen
Start med at koble traileren på bilens anhængertræk. Hæv næsehjulet, og kontroller at det er helt og uskadt. Ligeledes må beslaget ikke være slidt, så du risikerer næsehjulet falder af under kørsel. Trænger traileren til et nyt næsehjul finder du et nyt lige her.

Hvis traileren har bremser skal den også have en sikkerhedswire, som trækker håndbremsen, hvis det værste skulle ske, og traileren falder af under kørslen. Nogen biler har et øje under anhængertrækket, og dette skal benyttes hvis det er der. Hvis det ikke er der, kan wiren køres rundt om trækket og hægtes fast i sig selv. Har din stålwire nogen tegn på slid, er stålet blottet eller er tegn på rust, bør den udskiftes omgående. Udskiftning af sikkerhedswiren er heldigvis en enkel operation. Du finder vores udvalg af sikkerhedswire her.

Tilslut el-systemet til bilen. Som standard findes der 2 udgaver af stikkene, hhv. 7-polet og 13-polet. Har din bil et 7-polet stik, og traileren 13-polet, kan du finde en adapter her .Har din bil 13-polet stik, og traileren et 7-polet stik kan du finde en adapter her.

Kontroller ALTID at stikket er intakt, uden revner o.lign, samt at polerne ikke er rustet eller iret. Trænger traileren til et nyt stik, kan du se vores store udvalg af stik her.

Kontroller din trailer før kørslen
Start med at kontrollere at traileren er koblet korrekt til bilen. Dette kontrolleres nemmest ved løft i trailerens trækvange. Mange kuglekoblinger leveres med en farveindikator (rød/grøn) der markerer om traileren er korrekt tilkoblet.

Kontroller ALTID trailerens lys. Start med at kontrollere at det almindelige kørelys, eventuelle sidemarkeringslygter og positionslygter virker. Kontroller så blinklyset. Det er ikke tilstrækkeligt at slå havariblinket til, da det skal kontrolleres at traileren blinker samme vej som bilen. (Et forkert monteret stik kan få traileren til at blinke modsat bilen!)
Til sidst kontrolleres bremselyset, som skal lyse betydeligt kraftigere end kørelyset. Er du alene, kan du bakke traileren op mod en væg, rude eller spejl, for at kontrollere bremselyset. Er der sprunget en pære, er hjælpen nær her.
Kontroller at ledning og sikkerhedswire ikke rører jorden.

Kontroller at dine dæk er i god stand, at det ikke har revner, et ordentligt dækmønster samt det korrekte dæktryk. Trænger dine dæk til udskiftning, kan du vores store udvalg af komplette hjul her og løse dæk her.

Afkobling af traileren
Tag el-stikket ud og placer det i holderen. HUSK! Du må IKKE trække i ledningen, men tag et godt greb om stikket. Afmonter herefter sikkerhedswiren.

Løsn næsehjulet, og sænk det ned til jorden. Hæv langsomt næsehjulet medens du holder op i håndtaget.
Ved korttidsparkering kan du benytte håndbremsen, ved langtidsparkering risikerer du at bremsen sætter sig. Derfor bør du anvende bremsekiler ved langtidsopbevaring. Stopklodser til din trailer kan du naturligvis købe billigt ved Trailerfix.dk her

Praktisk tilbehør til traileren


Trailerlås
En trailerlås forhindrer typisk at at traileren kobles på bilen. Læs mere her om de forskellige typer trailerlås.

Surringsbånd

Et surringsbånd sikrer nemt og enkelt dit gods. Læs mere her om hvorfor surringsbånd er vigtige